x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afirmație bizară din partea unui consilier al președintelui Erdogan: Bucătarii străini spionează Turcia

Afirmație bizară din partea unui consilier al președintelui Erdogan: Bucătarii străini spionează Turcia

08 Dec 2016   •   21:10
Afirmație bizară din partea unui consilier al președintelui Erdogan: Bucătarii străini spionează Turcia

Un consilier apropiat al preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, spune că bucătarii europeni, care străbat Turcia în căutare de specialităţi locale pentru o emisiune culinară de televiziune, de fapt spionează. 

"Zilele trecute am urmărit un program pe un canal TV. Un englez şi un italian (...) se plimbă din sat în sat, gătesc şi descoperă deliciile din Anatolia", a declarat, miercuri seara, Yigit Bulut pe canalul Haber. 

"Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar toate aceste emisiuni culinare sunt făcute de străini. De ce prin satele Anatoliei şi Traciei se plimbă englezi, germani, italieni sau francezi? Ei colectează informaţii ", a dat asigurări consilierul care face cu regularitate deliciul reţelelor de socializare, după cum scrie joi AFP. 

Bulut pare să facă referire la o populară emisiune de televiziune intitulată "Din Europa în Anatolia", care pune în scenă doi chefi, un olandez şi un italian, care străbat Turcia pentru a descoperi comori culinare. 

Declaraţiile domnului Bulut, unul dintre principalii consilieri economici ai lui Erdogan, survin în timp ce relaţiile dintre Turcia şi Uniunea Europeană sunt tensionate de la lovitura de stat eşuată din luna iulie. 

Conform influentului consilier, aceşti "spioni" profită de ospitalitatea localnicilor pentru a-şi atinge scopurile. "Compatrioţii noştri sunt creduli, ei îşi deschid porţile, le spun secretele lor, le spun unde se află baza militară din colţ, depozitele de muniţii". 

Îndemnându-şi conaţionalii să fie vigilenţi, Bulut a spus: 'Fiţi atenţi (...) Să nu-mi spună nimeni că este o teorie complotistă sau că exagerez!". 

Susţinător înfocat al şefului statului turc, Bulut a avertizat anul trecut că va trebui să se treacă peste cadavrul său înainte de a atenta la viaţa preşedintelui, adăugând că deţine ''două revolvere şi sute de muniţii'' gata să fie utilizate. 

Va avea mult de lucru, dacă este să-i dăm crezare, notează ironic AFP, amintind că în 2013 Yigit Bulut a declarat că Erdogan a fost ţinta unor tentative de asasinat frecvente, dintre care unele prin 'telechinezie'.AGERPRES

×