x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AGENDA reuniunii Grupului BILDERBERG. Ce se discută în Austria

AGENDA reuniunii Grupului BILDERBERG. Ce se discută în Austria

08 Iun 2015   •   17:21
AGENDA reuniunii Grupului BILDERBERG. Ce se discută în Austria
Grupul Bilderberg, care reuneşte în fiecare an cu uşile închise o parte a elitei mondiale politice, de afaceri şi academice, se va reuni de joi până duminică în Alpii austrieci, în apropiere de Innsbruck, au anunţat luni organizatorii evenimentului, transmite AFP.

Grupul, al cărui obiectiv declarat este 'promovarea dialogului între Europa şi America de Nord', a confirmat prezenţa, la cea de-a 63-a sa conferinţă, a 140 de participanţi din 22 de ţări.

Printre invitaţii politici la reuniunea de la Telfs-Buchen figurează, între alţii, premierul belgian Charles Michel, ministrul de finanţe olandez Jeroen Dijsselbloem, şeful Eurogrupului, preşedintele austriac Heinz Fischer şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Citeste si Apocalipsa „Marelui Babilon”. Profeția care zguduie America

Grupul Bilderberg a fost creat în 1954 şi este prezidat actualmente de francezul Henri de Castries, CEO al grupului de asigurări AXA. Existenţa grupului Bilderberg suscită numeroase teorii conspiraţioniste, alimentate mult timp de lipsa totală a comunicării în jurul reuniunilor. Acestea se desfăşoară fără ordine de zi şi nu fac obiectul niciunei declaraţii politice.

Temele ce vor intra în discuţie anul acesta vizează în mare parte securitatea, tehnologia informaţiei şi marile dosare geopolitice din prezent, menţionează AFP, citata de Agerpres

Printre temele principale de discuție în acest an se numără:

Inteligență Artificială
Securitate Cibernetică
Amenințări cu arme chimice
Probleme economice actuale
Strategia europeană
Globalizarea
Grecia
Iran
Orientul Mijlociu
NATO
Rusia
Terorism
Regatul Unit
STATELE UNITE ALE AMERICII
Alegeri SUA

Grupul Bilderberg, organizat în 1952 și numit astfel după hotelul în care a avut loc prima lor întâlnire secretă, în 1954. Cel care a organizat Grupul Bilderberg, este prințul Bernhard de Lippe-Biesterfeld de Olanda. Grupul Bilderberg împreună cu Consiliul pentru Relații Externe, a condus la crearea Comisiei Trilaterale.

Istoria Clubului Bilderberg începe după cel de-al doilea război mondial. Prima reuniune oficială a avut loc în luna mai 1954, în localitatea olandeză Oosterbeek. Atunci s-a împrumutat numele Hotelului Bilderberg, amfitrionul întânirii, al cărui proprietar era Prințul Bernhard, tatăl fostei Regine Beatrix a Olandei.

Grupul Bilderberg este o organizație cu agendă globalistă, ce include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri și academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Fondatorii grupului au fost magnații David Rockefeller și familia de bancheri Rothschild. Grupul este puternic exclusivist și se reunește anual pentru a promova o apropiere între Europa și Statele Unite ale Americii. Organizația are o agendă globalistă și afirmă că noțiunea de suveranitate națională este depășită. Din cauza caracterului secret al întâlnirilor și a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial. Grupul nu are pagină de internet și nicio întâlnire nu este înregistrată.

Din Grupul Bilderberg fac parte cam 180 de personalități politice, culturale, economice, universitare, ce se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa și America, în aproape 50 de țări.

Grupul a fost suspectat că pe agenda întâlnirii din anul 2010 s-ar fi aflat un potențial atac asupra Iranului și viitorul colaps al monedei euro. După colapsul monedei euro, soluția salvatoare pentru ieșirea din criză ar fi impulsionarea apariției unei monede mondiale, emisă de o bancă centrală globală. Aceasta s-ar traduce prin încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU.

×
Subiecte în articol: grupul bilderberg