x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agenția Europeană a Medicamentului examinează vaccinul rusesc Sputnik V

Agenția Europeană a Medicamentului examinează vaccinul rusesc Sputnik V

04 Mar 2021   •   12:16
Agenția Europeană a Medicamentului examinează vaccinul rusesc Sputnik V
Sursa foto: Hepta

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat, joi, că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V. Etapa este esențială pentru o eventuală utilizarea a vaccinului rusesc în Uniunea Europeană.

„AEM a început un studiu continuu privind Sputnik V, un vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de centrul național rusesc Gamaleya de epidemiologie și microbiologie", a anunțat agenția europeană, care are sediul la Amsterdam.

Autoritățile din Rusia s-au declarat pregătite să livreze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni, începând cu luna iunie.

„În urma aprobării EMA, vom fi pregătiți să furnizăm vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând cu iunie 2021", a declarat într-un comunicat Kirill Dmitriev, directorul Fondului suveran rusesc, care a contribuit la dezvoltarea acestui vaccin.

De altfel, Cehia, Austria, Ungaria și Slovacia și-au exprimat interesul pentru procurarea vaccinului rusesc. Mai mult, premierul Cehiei, Andrej Babis, a declarat că țara sa ar putea utiliza vaccinului și fără aprobarea Agenției Europene a Medicamentului.

×