x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică se implică în lupta contra Ebola

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică se implică în lupta contra Ebola

de Agerpres    |    14 Oct 2014   •   19:32
Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică se implică în lupta contra Ebola

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) intenţionează să ajute ţările din Africa de Vest în lupta împotriva epidemiei de Ebola cu ajutorul tehnologiei nucleare care poate diagnostica rapid boala care a ucis peste 4.400 de persoane, informează marţi Reuters.

Echipamente specializate urmează să fie livrate în următoarele săptămâni în Sierra Leone, iar apoi în Liberia şi Guineea, a afirmat AIEA într-un comunicat.

Directorul general al AIEA Yukiya Amano a declarat că este vorba despre "o contribuţie mică dar eficientă" în cadrul eforturilor de combatere a epidemiei.

Epidemia continuă să se răspândească în cele trei ţări şi numărul cazurilor de Ebola din Africa de Vest va depăşi 9.000 în această săptămână, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) la Geneva. Numărul deceselor ca urmare a infectării cu virusul Ebola, după primul caz semnalat în luna martie în Guineea, a ajuns la 4.447, a precizat un oficial OMS.

AIEA a declarat că o tehnologie de diagnosticare cunoscută sub numele de Reverse Transcriptase Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) permite depistarea Ebola în câteva ore. Alte metode, necesită mai multe zile pentru a se stabili un diagnostic.

"Diagnosticarea precoce a îmbolnăvirii cu Ebola, combinată cu o îngrijire medicală adecvată, creşte şansele victimelor de supravieţuire şi ajută la reducerea răspândirii bolii, pentru că face posibilă izolarea şi tratarea pacienţilor la timp", a precizat AIEA.

×
Subiecte în articol: ebola aiea