x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agenţiile de stat din Bulgaria vor fi desfiinţate

Agenţiile de stat din Bulgaria vor fi desfiinţate

31 Aug 2009   •   00:00

"Toate agenţiile de stat din Bulgaria vor fi desfiinţate", a declarat astăzi ministrul finanţelor, Simeon Diankov, în cadrul unei emisiuni la televiziunea privată bTV. În locul lor urmează a fi create direcţii în cadrul ministerelor sau agenţii executive.

Diankov a precizat că prin această reformă administrativă va deveni mai clar cine îşi asumă răspunderea. Ministrul a mai spus că i-a prezentat deja această idee primului ministru Boiko Borisov şi acesta a aprobat-o în principiu.

În prezent, în Bulgaria există 11 agenţii de stat, scrie cotidianul Dnevnik în ediţia sa electronică. Din iulie, Agenţia de stat pentru tineret şi sport a fost transformată într-un minister, iar celelalte agenţii de stat sunt responsabile pentru domenii ca turismul, bulgarii de pretutindeni, drepturile copiilor, pădurile şi altele.

În opinia lui Diankov, altă măsură necesară ar fi reducerea administraţiei centrale şi suplimentarea celei din provincie. 'Nu vreau să există funcţionari care să stea la Sofia şi să nu facă nimic. Ei trebuie să se ducă în ţară şi să asigure serviciile de care are nevoie populaţia', a spus oficialul.

Vineri, premierul Borisov a declarat că Holdingul Energetic Bulgar este inutil şi va fi închis. Primul ministru a solicitat ministrului economiei şi energiei, Traicio Traikov, să evalueze activitatea holdingului, care reuneşte mari companii energetice din Bulgaria. Potrivit ministrului Diankov, 15% din activele întreprinderilor din cadrul Holdingului vor fi privatizate prin intermediul Bursei de Valori.

Agerpres

×
Subiecte în articol: externe