x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agresiunea de care sunt acuzaţi doi români reaprinde polemica în Italia referitoare la imigraţie

Agresiunea de care sunt acuzaţi doi români reaprinde polemica în Italia referitoare la imigraţie

24 Aug 2008   •   00:00

13:08 •O agresiune brutală comisă la sfârşitul acestei săptămâni, în apropiere de Roma, împotriva unui cuplu de turişti olandezi a alimentat dezbaterea privind lipsa securităţii şi imigraţia din Italia, după arestarea a doi suspecţi români.



13:08 •O agresiune brutală comisă la sfârşitul acestei săptămâni, în apropiere de Roma, împotriva unui cuplu de turişti olandezi a alimentat dezbaterea privind lipsa securităţii şi imigraţia din Italia, după arestarea a doi suspecţi români, relatează AFP.

Turiştii olandezi, care călătoreau cu bicicleta, au fost agresaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce şi-au montat cortul pe un teren de la periferia Romei, potrivit carabinierilor.

După ce le-au furat 1.500 de euro, presupuşii agresori, doi ciobani români cu vârsta de 20 şi respectiv 32 de ani, au lovit cuplul cu bastoane şi au violat femeia, o mamă în vârstă de 52 de ani, obligându-l pe soţul ei, un informatician de 56 de ani, să privească scena.

Bărbatul a suferit fracturi, în timp ce femeia este în stare de şoc, potrivit presei.

Spitalizaţi la Roma, ei i-au recunoscut sâmbătă seara pe agresori, doi români care trăiesc într-o tabără şi pe care îi întrebaseră înainte de a intra dacă locul este sigur.

Gianni Alemanno, primarul Romei, provenit din partidul de dreapta naţionalist Alianţa Naţională (AN), care a făcut din lupta împotriva imigraţiei şi sporirea securităţii principala sa temă electorală, subliniază că turiştii au fost "imprudenţi şi s-au expus unui risc evident", montându-şi cortul într-un loc neamenajat, potrivit unui interviu acordat duminică publicaţiei La Stampa.

"Imigraţia continuă să reprezinte o problemă pentru a asigura securitatea oraşului", a recunoscut el.

După măsurile adoptate de Guvernul Silvio Berlusconi în domeniul securităţii, stânga a profitat de acest caz pentru a denunţa ineficienţa acestei politici.

"Aceasta este securitatea promisă de Berlusconi şi Gianni Alemanno? De la sosirea dreptei la putere, lipsa securităţii s-a agravat", a reacţionat un deputat al Partidului Democrat (PD, centru-stânga), Roberto Giachetti.

Alţi membri PD s-au declarat "preocupaţi", denunţând "ineficienţa" măsurilor adoptate de Guvernul Berlusconi pentru a spori securitatea, cum este mobilizarea a 3.000 de militari în oraşe.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe