x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Jazeera: Hosni Mubarak ar părăsit Egiptul. Surse militare dezmint

Al Jazeera: Hosni Mubarak ar părăsit Egiptul. Surse militare dezmint

de Marina Constantinoiu    |    03 Apr 2011   •   19:29

Postul de televiziune Al Jazeera anunţă că fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a părăsit reşedinţa din Sharm El-Sheikh în care s-a aflat în arest la domiciliu după ce a demisionat, la 11 februarie şi s-ar fi deplasat în Germania, posibil pentru un tratament medical.

Al Jazeera citează surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul pentru această informaţie. Pe de altă parte, corespondentul Al Jazeera din Cairo, Zeina Khodr, a anunţat că surse militare egiptene dezmint informaţia, egiptenii aşteptând ca Armata să-şi ţină promisiunea de a-l păstra pe Mubarak în ţară pentru a putea fi judecat pentru crimele comise în timpul regimului său prezidenţial.

Zilele trecute, mai multe surse media relatau faptul că Mubarak, despre care se spune că ar suferi de cancer, ar fi primit tratament în Arabia Saudită. În luna februarie, publicaţia germană Der Spiegel scria că deplasarea lui Mubarak în Germania ar fi o parte a unui acord pe termen lung pus la punct de americani, pentru a-i asigura o ieşire din scenă rezonabilă fostului preşedinte. Potrivit publicaţiei germane, Administraţia americană avea în vedere ca Mubarak să plece conform scenariului:"fostul preşedinte merge în Germania pentru o vizită medicală prelungită". Der Spiegel scria chiar despre negocieri cu mai multe unităţi medicale germane, în special cu una din Baden-Baden, dar conducerea spitalului a refuzat să confirme informaţia.

 



×