x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Albania a respins propunerea SUA de a autoriza distrugerea pe teritoriul său a arsenalului chimic sirian

Albania a respins propunerea SUA de a autoriza distrugerea pe teritoriul său a arsenalului chimic sirian

15 Noi 2013   •   19:48
Albania a respins propunerea SUA de a autoriza distrugerea pe teritoriul său a arsenalului chimic sirian

Premierul albanez, Edi Rama, a respins, vineri, propunerea SUA de a autoriza distrugerea pe teritoriul Albaniei a arsenalului de arme chimice sirian, afirmând că țara sa este prost echipată pentru a gestiona eliminarea a mii de tone de deșeuri toxice, informează agerpres.ro.

"Este imposibil pentru Albania să participe la o astfel de operațiune pentru că nu are capacitățile necesare", a declarat oficialul albanez, într-un briefing de presă.

Afirmațiile lui Rama, transmise în direct din piața mare din Tirana, au fost aclamate de mii de manifestanți.

Anunțul făcut de această țară membră a NATO și aliată fidelă a SUA reprezintă un pas înapoi în cadrul planului ruso-american vizând distrugerea arsenalului sirian de gaz sarin, gaz muștar și alți agenți toxici considerați prea periculoși pentru a fi eliminați în Siria, țară aflată în război civil, scrie Reuters.

Sute de persoane au manifestat joi la Tirana și în alte câteva orașe din Albania pentru a protesta împotriva posibilității distrugerii arsenalului chimic sirian pe teritoriul albanez, ca urmare a solicitării Washingtonului către guvernul de la Tirana.

×
Subiecte în articol: arme chimice arme chimice siria