x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegătorii din Kosovo sunt chemaţi la urne, în cadrul unui scrutin parlamentar

Alegătorii din Kosovo sunt chemaţi la urne, în cadrul unui scrutin parlamentar

11 Iun 2017   •   10:50
Alegătorii din Kosovo sunt chemaţi la urne, în cadrul unui scrutin parlamentar
Sursa foto: Arbenllapashtica/commons.wikimedia.org

Aproximativ 1,9 milioane de kosovari sunt chemaţi duminică la urne, în cadrul unui scrutin parlamentar, în speranţa de a alege un guvern care să contribuie la dezvoltarea economiei sărace a statului balcanic şi la înregistrarea de progrese în vederea aderării la Uniunea Europeană, relatează agenţia Reuters. 

Secţiile de votare au fost deschise la ora locală 7,00 (5,00 GMT) şi se vor închide la ora 19,00 (17,00 GMT). 

Noua conducere va trebui să atace problema şomajului, care a ajuns la 30 %, şi să amelioreze relaţiile cu vecinii, în special cu Serbia, condiţie prealabilă pentru ambele ţări pentru a avansa pe calea procesului de aderare la UE. 

Occidentul consideră integrarea ţărilor din Balcanii de Vest în UE drept o cale de a stabiliza regiunea, aflată încă în proces de refacere după războaiele din anii 1990. 

Alegerile, anticipate, au fost convocate în mai, când guvernul premierului Isa Mustafa a pierdut votul de încredere din partea parlamentului, fiind acuzat de către opoziţie că nu a reuşit să-şi îndeplinească promisiunile privind ameliorarea nivelului de trai al populaţiei. 

Sondajele de opinie plasează pe primul loc în intenţiile de vot coaliţia condusă de către fostul premier Ramush Haradinaj. Mica sa coaliţie, Alianţa pentru Viitorul Kosovo (AAK), a încheiat un acord preelectoral cu Partidul Democrat din Kosovo (PDK), cea mai mare formaţiune politică din ţară aflată la putere din 2007.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: kosovo alegeri