x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALEGERI ÎN SUA - Bill şi Barack, împreună

ALEGERI ÎN SUA - Bill şi Barack, împreună

de Mihaela Biliovschi    |    27 Oct 2008   •   00:00

Fostul preşedinte american, Bill Clinton, îşi va face apariţia alături de Barack Obama în Florida pentru prima dată în campania electorală pentru prezidenţialele din SUA.



Candidatul democrat îl va avea alături, în persoană, pe Bill Clinton, miercuri seară, când vor transmite împreună un discurs în oraşul Orlando. Florida este unul din puţinele sta­te cu putere "decisivă" în rezultatul alegerilor.

Sondaje recente realizate în acest stat indică faptul că lupta dintre cei doi candidaţi este foarte strânsă, însă Barack Obama tinde să aibă un uşor avans în preferinţele electoratului din "statul soarelui".

SPRIJIN DE LA HILLARY
De cealaltă parte, Hillary Clinton şi-a luat misiunea de a-l ajuta pe Obama mult mai în serios. Ea şi-a făcut recent apariţia în state ca Ohio, Florida şi New Hampshire, unde şi-a exprimat sprijinul puternic pentru colegul ei democrat. Barack Obama tocmai s-a întors din Hawaii, unde şi-a vizitat bunica în vârstă de 86 de ani. Aceasta a prezentat semne grave de îmbolnăvire. Obama a declarat că nu vrea să piardă ceea ce ar putea fi ultimele zile din viaţa bunicii sale. Barack nu a fost prezent în ultimele zile de viaţă ale mamei sale, care a murit de cancer la 50 de ani. 

×
Subiecte în articol: externe