x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în R. Moldova: Mobilizare record a moldovenilor cu drept de vot din diaspora

Alegeri în R. Moldova: Mobilizare record a moldovenilor cu drept de vot din diaspora

13 Noi 2016   •   19:02
Alegeri în R. Moldova: Mobilizare record a moldovenilor cu drept de vot din diaspora
Sursa foto: Leonid Andronov/Getty Images/iStockphoto

Cetăţenii moldoveni aflaţi în afara graniţelor ţării s-au mobilizat la vot în număr record duminică în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, un scrutin considerat crucial pentru viitorul Republicii Moldova.

Este pentru prima dată când se înregistrează o prezenţă masivă a cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotare. Până la ora 17:30 au votat deja peste 100.000 de persoane, scrie Unimedia.info.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc la 30 octombrie, au votat peste 60.000 în total, iar la alegerile parlamentare din 2014 - 73.300.

Conform Comisiei Electorale Centrale (CEC), numărul buletinelor de vot s-au epuizat la Stratford şi Dublin şi erau în curs de epuizare la Moscova, Bucureşti, Bologna şi Frankfurt.

Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), şi Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), se confruntă în turul al doilea al scrutinului prezidenţial care are loc duminică în Republica Moldova. www.agerpres.ro

×