x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Igor Dodon este noul președinte al Republicii Moldova

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Igor Dodon este noul președinte al Republicii Moldova

13 Noi 2016   •   22:36
ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Igor Dodon este noul președinte al Republicii Moldova

UPDATE Datele preliminare ale celui de-al doilea tur de scrutin arată că socialistul Igor Dodon a câștigat alegerile și va fi președintele Republicii Moldova pentru următorii patru ani, informează presa din republică.

Dodon a acumulat 814.000 din voturi, ceea ce înseamnă peste jumătate din voturile valabil exprimate.

După procesarea a 96,83% a proceselor verbale, Dodon a acumulat 55,17% din sufragii. Contracandidata sa, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a obținut 44,83% din voturi, informează rise.md.

Candidat al socialiștilor, Igor Dodon are 41 de ani și este deputat din 2009. A fost prim-vicepremier în guvernul Zinaidei Greceanîi și ministru al Economiei 2006-2008 în Guvernul Tarlev.

A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Agrare de Stat și Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice de la Chișinău. 

 

UPDATE Igor Dodon a acumulat 803 794 din cele 1 603 809 de opțiuni de vot realizate astăzi și la moment este noul președinte al Republicii Moldova, anunţă Unimedia.md.

În urma procesării a 95,43% din procese verbale, acesta acumulat 55,41% din voturi, iar Maia Sandu a acumulat 44,59%.

Astfel, deși mai sunt de numărat circa 170 mii de voturi, totuși rezultatele îl indică pe Igor Dodon câștigător.

 

REZULTATE ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Alegeri cu scandal în Republica Moldova, acolo unde socialistul pro-rus Igor Dodon a luptat cu pro-europeana Maia Sandu pentru fotoliul de preşedinte. Pentru prima dată, şeful statului a fost ales prin vot popular. Participarea de vot a fost mai mare decât în turul I cu peste 5%, depăşind 53%, adică 1,6 milioane de moldoveni cu drept de vot. Ca şi la noi în campania din 2014, au fost probleme în Diaspora, unde fie s-au terminat buletinele de vot, ca la Londra, fie au fost organizate prea puţine secţii de votare. Maia Sandu a cerut demisia ministrului de Externe şi a şefului Comisiei Electorale. La ora 22.58, după numărarea a 92,26% dintre voturi, Igor Dodon avea 55,8%, în timp ce Maia Sandu - 42,2%. . În principiu, socialistul părea a fi câştigător, dar el a mers constant în scădere, în timp ce pro-europeana a crescut, aşa că trebuie aşteptate rezultatele finale.

×
Subiecte în articol: igor dodon