x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Volodimir Zelenski a discutat cu președintele Belarusului

UPDATE Volodimir Zelenski a discutat cu președintele Belarusului

27 Feb 2022   •   15:02
UPDATE Volodimir Zelenski a discutat cu președintele Belarusului
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, astăzi, cu liderul belarus Aleksandr  Lukașenko pe canalul Telegram, acuzându-l că a permis trupelor rusești să treacă pe teritoriul său.

Însă Zelenski nu a oferit detalii cu privire la conversația avut că Lukașenko. 

Totodată, Kievul a respins negocierile la Minsk, propuse de Moscova.

Ucraina se află de patru zile sub atacurile armatei ruse, care a provocat e xplozii la instalații de petrol și gaze și a ocupat Insula Șerpilor și a intrat în Harkov, al doilea oraș ca mărime din această țară. 

Invadarea Rusiei de către Federația Rusă este considedrată cel mai mare asalt asupra unui stat europen după cel de-al Doilea Război Mondial. 

ȘTIRE INIȚIALĂ De pe teritoriul Belarusului au fost lansate rachete asupra pozițiilor armatei ucrainene, a declarat președintele autoproclamat al Belarusului, Alexander Lukașenko.

El susține că a fost „forțat” să facă acest lucru pentru că forțe militare ucrainene au poziționat lansatoare de rachete la câțiva kilometri de granița cu Belarus, acestea putând să lovească pozițiile ruse de pe teritoriul țării sale „în câteva minute”, scrie ukrinform.net.

Potrivit acestuia, trupele ruse trăgeau asupra teritoriului ucrainean după ce erau lansate rachete din țara vecină.

Totoată, Lukașenko acuză Ucraina că a declanșat războiul.

Pe 24 februarie 2022, Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară specială în Donbas”. Invazia a fost lansată inclusiv de pe teritoriul Belarusului. Legea marțială a fost introdusă în toată Ucraina. Președintele Volodimir Zelenski a semnat un decret de mobilizare generală.

×
Subiecte în articol: aleksandr lukasenko belarus ucraina