x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în Asia! Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă

Alertă în Asia! Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2023   •   15:15
Alertă în Asia! Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă

Sirenele de raid aerian au sunat miercuri dimineață în Coreea de Sud, după ce din țara vecină, Coreea de Nord, a fost lansată o rachetă. În alertă au fost și serviciile de apărare din Japonia. Racheta s-a prăbușit în ocean.

Sirenele de raid aerian au sunat miercuri dimineață în capitala sud-coreeană Seul, în timp ce Japonia a emis un avertisment în urma lansării unei rachete din zona nord-vestică a Coreei de Nord, Tongchang-ri. Incidentul a avut loc după ce Phenian a anunțat că intenționează să lanseze primul său satelit militar de spionaj, despre care a spus că va fi folosit pentru a monitoriza activitatea SUA.

Agenția de știri KCNA din Coreea de Nord, citată de Sky News, a anunțat miercuri că lansarea satelitului a eșuat și că racheta s-a prăbușit în Marea Galbenă. Specialiștii vor investiga defecțiunile „grave", despre care se crede că au implicat motorul și sistemul de alimentare cu combustibil al rachetei. A doua lansare va avea loc în curând, au precizat cei din Coreea de Nord.

Americanii au condamnat tentativa de lansare, despre care au spus că a implicat utilizarea tehnologiei rachetelor balistice. De asemenea, Coreea de Sud a descris racheta lansată miercuri de vecinul său drept un „vehicul de lansare spațială". Ministrul japonez al apărării, Yasukazu Hamada, a declarat că țara își va menține sistemul de apărare antirachetă în stare de alertă ca urmare a tentativei de lansare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord racheta