x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă de pericol, testată pe telefoanele din Marea Britanie

Alertă de pericol, testată pe telefoanele din Marea Britanie

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2023   •   21:40
Alertă de pericol, testată pe telefoanele din Marea Britanie

Milioane de telefoane mobile din Marea Britanie vor primi o alertă de pericol pe 23 aprilie 2023, la ora 15.00, informează Sky News.

Guvernul britanic spune că mesajul va apărea alături de o alarmă puternică pe milioane de telefoane mobile pe 23 aprilie. Militanții pentru combaterea violenței domestice susțin, însă, că testul ar putea pune oamenii în pericol, dezvăluind locația telefoanelor secrete ascunse de persoanele aflate în pericol.

„Acesta este un test al Emergency Alerts, un nou serviciu al guvernului britanic care vă va avertiza dacă în apropiere există o urgență care vă pune viața în pericol. În cazul unei urgențe reale, urmați instrucțiunile din alertă pentru a vă menține pe dumneavoastră și pe ceilalți în siguranță. Vizitați gov.uk/alerts pentru mai multe informații. Acesta este un test. Nu trebuie să luați nicio măsură”, este conținutul mesajului. 

Mesajul va fi recepționat pe telefoanele mobile 4G și 5G împreună cu un sunet și vibrații timp de până la 10 secunde, chiar dacă dispozitivele sunt în modulul silence.

Utilizatorii de telefoane vor fi invitați să facă click pe „OK” înainte de a putea continua să își folosească dispozitivul. Șoferii sunt sfătuiți să nu se uite la telefoane până când este sigur să facă acest lucru.

Sistemul de alertă de urgență are drept scop utilizarea în situații care pun viața în pericol, inclusiv în cazul inundațiilor și incendiilor.

Acesta este inspirat de sisteme similare din SUA, Canada, Japonia și Țările de Jos.

„Faptul că acest sistem devine operațional înseamnă că avem un instrument vital pentru a menține siguranța publicului în situații de urgență care pun în pericol viața. Ar putea fi sunetul care vă salvează viața”, spune Oliver Dowden, cancelarul Ducatului de Lancaster.

Dar militanții pentru combaterea violenței domestice spun că testul ar putea pune oamenii în pericol prin dezvăluirea locației telefoanelor secrete ascunse de cei aflați în pericol.

Guvernul transmite însă că a colaborat cu organizațiile care lucrează cu femeile și fetele vulnerabile pentru a se asigura că acestea nu sunt afectate în mod negativ. Oficialii spun că oamenii pot renunța la sistem dacă au nevoie să își ascundă telefoanele, fie prin dezactivarea alertelor de urgență în setările lor, fie prin simpla închidere a dispozitivului în timpul testului.

În ziua testului vor avea loc mai multe evenimente majore, inclusiv Maratonul Londrei și meciurile din Premier League dintre Bournemouth și West Ham și Newcastle și Tottenham Hotspur, care vor începe la ora 14:00. Guvernul a colaborat cu Asociația de Fotbal și cu organizatorii maratonului pentru a limita impactul textului.

Șeful pompierilor, Alex Woodman, de la Consiliul Național al Șefilor de Pompieri, a declarat: „Trebuie să folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a menține oamenii în siguranță și avem nevoie ca toată lumea să își joace rolul, iar noul sistem de alerte de urgență este o modalitate prin care putem face acest lucru. Timp de 10 secunde, testul național poate fi incomod pentru unii, dar este important, deoarece data viitoare când îl veți auzi, viața dumneavoastră și acțiunile de salvare a vieții ale serviciilor noastre de urgență ar putea depinde de aceasta”, Alex Woodman, directorul Consiliului Național al Șefilor de Pompieri.

×
Subiecte în articol: alerta pericol smartphone Marea Britanie