x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă de poluare în Rusia după ce un un râu a devenit sângeriu, în Siberia

Alertă de poluare în Rusia după ce un un râu a devenit sângeriu, în Siberia

08 Sep 2016   •   20:20
Alertă de poluare în Rusia după ce un un râu a devenit sângeriu, în Siberia

Un râu din apropierea oraşului Norilsk, Rusia, şi-a schimbat culoarea în roşu închis, într-un mod inexplicabil, autorităţile şi localnicii demarând o anchetă pentru a vedea cauzele acestei anomalii, scrie Russia Today.

Fotografii cu râul roşu au apărut de marţi pe reţelele de socializare, iar localnicii care au pus aceste fotografii au menţionat că s-a mai întâmplat o dată acest lucru în luna iunie a.c. Câţiva utilizatori au sugerat că minereul de fier din pământ este motivul acestei anomalii, însă alţii au spus că fabrica de nichel din Norilsk, cel mai mare producător de nichel şi paladiu din lume, ar fi de vină. Ministrul rus al Resurselor Naturale a confirmat faptul că ştie despre poluarea râului şi că o posibilă cauză ar fi spargerea unei ţevi de suspensie a fabricii.

Denis Koshevoi, doctorand al Institutului de Geochimie şi Chimie Analitică din Vernadsky, cercetează poluarea din zonă de mai mult timp şi a declarat pentru The Guardian că aceste accidente se întâmplă în mod frecvent, iar soluţiile chimice ajung mereu în Daldykan. Primarul oraşului a liniştit cetăţenii spunând că alimentarea cu apă vine din alte surse.

Cu toate acestea, s-au luat măsuri, iar activitatea centralei a fost încetinită temporar, cercetătorii fiind cu ochii pe schimbările de mediu din zonele afectate.

 

×
Subiecte în articol: Rusia poluare rau poluat centrala chimica