x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ. Incident ruso-american în Marea Baltică

ALERTĂ. Incident ruso-american în Marea Baltică

30 Apr 2016   •   07:54
ALERTĂ. Incident ruso-american în Marea Baltică

Un avion rus de vânătoare a interceptat vineri "în mod periculos și neprofesionist" un avion de recunoaștere al US Air Force deasupra Mării Baltice, a informat Pentagonul, citat de Reuters.

Un avion de tip RC-135 al US Air Force efectua un zbor de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptat de un Suhoi-27, a precizat Departamentul american al Apărării, în timp ce incidentele de acest fel se succed între armata rusă și cea americană.

Potrivit postului american de televiziune CNN, avionul Su-27 a efectuat un luping deasupra aparatului american, de care s-a apropiat la o distanță de circa 30 de metri.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Bill Urban, a acuzat într-un comunicat un incident capabil "să aducă grave prejudicii tuturor echipajelor implicate" și "să provoace inutil o escaladare a tensiunilor între țări".

Un incident similar a opus cele două armate la jumătatea lunii aprilie în Marea Baltică, când două avioane de luptă Suhoi-24 au simulat manevre de atac în apropierea distrugătorului lansator de rachete american USS Donald Cook.

Moscova a denunțat provocarea Statelor Unite de a trimite USS Donald Cook să navigheze în apropierea frontiere ruse din Marea Baltică.

Agerpres

×