x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - ALERTĂ la PARIS - Au fost auzite mai multe focuri de armă la catedrala Notre-Dame

UPDATE - ALERTĂ la PARIS - Au fost auzite mai multe focuri de armă la catedrala Notre-Dame

06 Iun 2017   •   17:46
UPDATE - ALERTĂ la PARIS - Au fost auzite mai multe focuri de armă la catedrala Notre-Dame

UPDATE: Cel puţin o mie de persoane se aflau în interiorul Catedralei Notre Dame din Paris, marţi, puţin după orele 15:00 GMT, după ce un bărbat a agresat cu ciocanul un poliţist, la intrarea în catedrală, potrivit unui purtător de cuvânt al monumentului, informează AFP. 

'Totul se derulează în calm, oamenii vorbesc, se roagă, îşi continuă vizita', a declarat pentru AFP Andre Finot, responsabil pentru comunicaţii al Catedralei Notre Dame. 'Aşteptăm ordine din partea Prefecturii Poliţiei' pentru a elibera căile de acces, a adăugat el. 

Cu circa 13 milioane de vizitatori, pelerini şi fideli pe an, această capodoperă a artei gotice este al doilea sit turistic cel mai frecventat din Franţa, după Disneyland Paris, şi primul monument istoric cel mai vizitat. 

În medie, peste 30.000 de persoane intră acolo în fiecare zi şi până la 50.000 de persoane în perioada de mare afluenţă. 

Un poliţist a fost agresat marţi după amiaza la intrarea în Catedrala Notre Dame de un bărbat înarmat cu un ciocan. Conform unei surse de securitate, poliţistul a fost uşor rănit, iar agresorul a fost rănit în zona toracelui după ce s-a deschis focul asupra lui. 

Parchetul antiterorist din Franţa a deschis o anchetă.AGERPRES

Știre inițială: Poliția franceză a răspuns unei alerte la catedrala Notre Dame din Paris unde s-ar fi auzit mai multe focuri de armă, relatează BBC.

Autoritățile fac apel la cei care se află în zonă să evite să se apropie de monument.

Un ofițer de poliție care făcea parte dintr-o patrulă ar fi fost agresat de un individ care ulterior a fost împușcat, dar nu mortal.

Atacatorul s-ar fi năpustit asupra polițistului cu un ciocan moment în care cel de-al doilea polițist din patrulă l-a împușcat.

×