x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă maximă: COVID-19 nu îi afectează doar pe vârstnici, ci şi pe cei tineri

Alertă maximă: COVID-19 nu îi afectează doar pe vârstnici, ci şi pe cei tineri

27 Mar 2020   •   20:52
Alertă maximă: COVID-19 nu îi afectează doar pe vârstnici, ci şi pe cei tineri

Coronavirusul îi afectează şi pe cei tineri, nu doar pe cei vârstnici cu imunitatea scăzută, spune medicul infecționist Gheorghe Enache. Doctorul arată că unii infectaţi cu coronavirus îşi pot pierde mirosul şi gustul, accentuând ideea că noul virus nu va dispărea definitiv.

După ce o adolescentă din Franţa a fost răpusă de coronavirus, specialiştii scot în evidenţă faptul că virusul nu afectează doar persoanele vulnerabile.

„,După ultimele evoluţii ale infecţiei cu coronavirus s-a observat că au fost afectate şi persoane foarte tinere, cum este cazul unei adolescente în vârstă de 16 ani din Franţa, care a decedat. În Italia crica 1800 de persoane care sunt în vârstă de 30 de ani sunt într-adevăr contaminate. Am văzut şi la noi, ultimul caz (deces) 45 de ani, deci nu mai poţi să spui că este tânără o persoană peste 65 de ani. Şi tinerii pot fi afectaţi de această boală, mai ales dacă şi ei au nişte comorbidităţi”, a declarat Gheorghe Enache.

Pe lângă febră, oboseală, tuse seacă, diaree, dureri în gât şi de cap, medicul Gheorghe Enache spune că trebuie luate în considerare şi alte simptomatologii.

,,Francezii au atras atenţia asupra unui semn mai puţin cunoscut, şi aş dori să îl aduc în discuţie, este un semn precoce, bolnavul îşi pierde brusc mirosul. Oreliştii din Franţa au spus acest lucru că şi-au dat seama la mai multe persoane, unii acuză că şi-au pierdut chiar şi gustul, anosmia este un semn important. Şi americanii au spus de conjuctivită”, mai spune infecționistul.

Ideea că COVID-19 nu va dispărea definitiv odată nu încălzirea vremii este tot mai accentuată.

„Acest virus are nişte caracteristici.. se comportă atlfel decât virusurile pe care noi le cunoaştem. Să nu uităm că coronavirusul a mai fost pe Terra. În 2003 a dat sindromul acut respirator sever şi în 2012 a dat o infecţie. Există voci, şi eu agreez, că acest virus nu ne părăseşte odată cu terminarea pandemiei, rămâne oarecum între noi. În sensul că îl putem ţine sub control ca virusul gripal. Şi vine în forţă aşa cum vine gripa sezonieră”, arată sursa citată.

Astfel, criza generată de pandemia de coronavirus va depinde de cât de rapid vor fi dezvoltate medicamente sau vaccinuri împotriva COVID-19.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus tineri