x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă pentru pasagerii unei curse Bucureşti - Tel Aviv

Alertă pentru pasagerii unei curse Bucureşti - Tel Aviv

26 Noi 2018   •   13:58
Alertă pentru pasagerii unei curse Bucureşti - Tel Aviv

Semnal de alarmă tras de autorităţile medicale din Israel pentru cei peste 100 de pasageri ai unui zbor Bucureşti- Tel Aviv. Pasagerii cursei TAROM RO153, care a decolat din Bucureşti pe 20 noiembrie la ora 23.30, trebuie să se prezinte la medic dacă nu sunt vaccinaţi contra rujeolei. Asta după ce s-a descoperit că unul dintre pasagerii de la bord avea această boală contagioasă.

“Pasagerii de la bordul avionului care nu au două vaccinuri contra rujeolei sunt rugaţi să ia legătura cu cel mai apropiat cabinet medicale, pentru a afla dacă trebuie să li se mai administreze încă un vaccin”, se spune în comunicatul autorităţilor medicale israeliene.

“În general, oamenii sănătoşi, născuţi înainte de 1957, sunt consideraţi în general imuni la această boală”, spune Ministerul Sănătăţii din Israel.

Israelul este în momentul de faţă confruntat cu o epidemie de rujeolă, iar vina este aruncată pe persoanele care refuză să se vaccineze din motive ideologice.

Focarul de infecţie ar fi provenit din mijlocul comunităţii ultraortodoxe, unde rata de imunizare este foarte scăzută, scrie Times of Israel.

Anul acesta au fost infectate sute de persoane, iar un bebeluş de 18 luni a murit la Ierusalim din cauza bolii.

Parlamentul israelian a promovat o lege prin care autorităţile pot sancţiona părinţii care nu îşi vaccinează copiii, iar cei mici nu pot fi înscrişi în instituţii publice de învăţământ dacă nu sunt vaccinaţi.

×