x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă sanitară în SUA după înregistrarea unor cazuri de gripă porcină în apropiere de Chicago

Alertă sanitară în SUA după înregistrarea unor cazuri de gripă porcină în apropiere de Chicago

de Mediafax    |    04 Aug 2012   •   05:42
Alertă sanitară în SUA după înregistrarea unor cazuri de gripă porcină în apropiere de Chicago

Autoritatile sanitare americane au solicitat vineri populatiei sa ia masuri de precautie in prezenta porcinelor dupa aparitia mai multor cazuri de gripa porcina la persoane care vizitasera targuri, relateaza AFP.

Dupa detectarea virusului in iulie 2011, 29 de cazuri au fost identificate dintre care 16 in ultimele trei saptamani. Relativ inofensiva - toate persoanele infectate si-au revenit usor si doar trei au fost spitalizate - aceasta gripa afecteaza mai ales copiii.

Virusul nu pare sa fi evoluat pana la punctul in care se transmite cu usurinta la om, insa contine o gena a gripei H1N1 care a afectat milioane de persoane in intreaga lume in 2009 si 2010.

Din cauza acestei gene, virusul se poate "propaga in cadrul populatiei la cea mai mare scara", declara Joseph Bresee de la Centrul pentru controlul si prevenirea maladiilor (CDC).

Cu sezonul targurilor in plina desfasurare, autoritatile sanitare se asteapta si la alte cazuri de imbolnaviri, dintre care "unele ar putea fi severe", previne Bresee.

CDC solicita tuturor persoanelor care resimt simptome gripale dupa ce s-au aflat in contact cu porci sa consulte un medic pentru a putea urmiri propagarea virusului.

"Vom incerca sa vedem daca virusul a evoluat pana la punctul in care este capabil sa se raspandeasca eficient in cadrul populatiei".

×