x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța, în alertă de securitate la cel mai înalt nivel, după atentatul terorist de la școala din Arras

Franța, în alertă de securitate la cel mai înalt nivel, după atentatul terorist de la școala din Arras

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   21:59
Franța, în alertă de securitate la cel mai înalt nivel, după atentatul terorist de la școala din Arras
Sursa foto: Hepta

Franța a fost plasată în stare de alertă vineri seara, după atacul de la școala din Arras, în urma căruia un profesor a murit, iar alte două persoane au fost rănite. Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a anunţat cu puțin timp în urmă că atacul are legătura cu războiul dintre Israel și Hamas.

Potrivit Le Figaro, nivelul „alertă de urgență” poate fi pus în aplicare imediat după un atac sau dacă un grup terorist identificat sau neidentificat intră în acțiune. Anunțul a fost făcut după o reuniune de securitate, care a avut loc la Palatul Elysée și care a fost condusă de președintele Emmanuel Macron.

Acesta a condamnat anterior atacul de la școala din Arras ca fiind „terorism islamic barbar”

„Terorismul lovește din nou într-o școală și într-un context pe care îl cunoaștem cu toții”, a spus Macron după ce a fost în Arras

"Din informațiile noastre, există o legătură între ceea ce s-a întâmplat în Orientul Mijlociu și acest act terorist", a adăugat ministrul de Interne la TF1. "De sâmbătă, 12 persoane care se pregăteau să ia măsuri au fost arestate", a explicat ministrul de interne Gérald Darmanin în timpul apariției sale la Jurnalul Télévisé al TF1 vineri seară.

Un atac cu cuțitul a avut loc vineri la Liceul Gambetta din Arras, Franța. Un profesor a murit și două persoane au fost rănite de un individ înarmat cu un cuțit.

Adolescentul înarmat cu un cuțit a pătruns într-un liceu strigând "Allah Akbar". A înjunghiat un profesor în circumstanțe nedeterminate şi a rănit grav alte două persoane. Este vorba despre un alt profesor și un agent de pază, înjunghiat de mai multe ori. Niciun licean nu se numără printre victime.

Agresorul arestat vineri este un cecen născut în 2003, care apare „pe lista S pentru islamism radical”, potrivit unor surse din poliție, citate de Le Figaro. El era un fost elev al liceului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: franta alerta terorism