x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alessandra Mussolini vrea să îi dea în judecată pe autorii filmului românesc "Francesca"

Alessandra Mussolini vrea să îi dea în judecată pe autorii filmului românesc "Francesca"

de Mihaela Matachita    |    03 Sep 2009   •   00:00

Deputata italiană Alessandra Mussolini a anunţat că se va consulta cu avocaţii pentru a-i acţiona în justiţie pe autorii filmului românesc "Francesca", prezentat la Festivalul de la Veneţia şi care, potrivit presei italiene, ar conţine insulte la adresa ei.



"Voi discuta cu avocatul meu şi vom vedea ce se va întâmpla, pentru că nu cred că se poate face un lucru de acest fel. Când am vorbit despre violenţele comise de unii români în Italia, eu am citat date statistice. (...) Acest film demonstrează că ei (românii, n.red.) sunt violenţi şi în limbaj, sunt uimită că poate fi prezentat un film cu jigniri de acest fel. Să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă un film al unui regizor italian ar insulta un deputat dintr-o altă ţară", a declarat Alessandra Mussolini, citată de ediţia online a Adnkronos.

"După ce am vizitat România, sunt convinsă că nu era o ţară pregătită să adere la Uniunea Europeană", a încheiat Alessandra, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini.

Filmul "Francesca", debutul în regia de lungmetraj al lui Bobby Păunescu, a fost aplaudat la scenă deschisă, joi, la Festivalul de la Veneţia, secţiunea Orizzonti, deşi, potrivit agenţiei Adnkronos, ar conţine insulte la adresa politicienilor italieni Alessandra Mussolini şi Flavio Tosi, primarul Veronei, şi i-ar acuza pe italieni de rasism.

×
Subiecte în articol: externe