x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alexandru Rafila către populația din Israel: „Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie”

Alexandru Rafila către populația din Israel: „Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie”

de Redacția Jurnalul    |    08 Oct 2023   •   13:20
Alexandru Rafila către populația din Israel: „Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie”
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis ajutorul României pentru populația din Israel ambasadorului acestei țări la București.

„Tragedia care se întâmplă în aceste zile în Israel m-a tulburat profund. Sunt alături de victimele nevinovate și de familiile lor, ca om, ca medic și ca ministru al Sănătății. Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie și am comunicat acest lucru domnului Azar Reuven, Ambasadorul statului Israel în România. Problemele politice se pot rezolva doar prin dialog, iar folosirea terorii împotriva populației civile este inacceptabilă. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rudele și prietenii în aceste evenimente dramatice”, a scris demnitarul pe Facebook.

Statul Israel a fost atacat, sâmbătă, dcu rachete din Fâșia Gaza de către gruparea Hamas. Atacul în zorii zilei cu un baraj uriaș de rachete în sudul Israelului, oferind acoperire unei infiltrări fără precedent, pe mai multe fronturi, a luptătorilor din Gaza.

Luptătorii Hamas au ucis cel puțin 250 de israelieni în confruntările din cursul zilei și au fugit înapoi în Gaza cu zeci de ostatici. Peste 230 de locuitori din Gaza au fost uciși după ce Israelul a răspuns cu lovituri aeriene.

×
Subiecte în articol: Israel alexandru rafila sprijin medical