x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alimentarea cu energie electrică a Ucrainei este sub control: "Nu este nevoie să părăsim țara"

Alimentarea cu energie electrică a Ucrainei este sub control: "Nu este nevoie să părăsim țara"

19 Noi 2022   •   22:54
Alimentarea cu energie electrică a Ucrainei este sub control: "Nu este nevoie să părăsim țara"
Sursa foto: Hepta

Alimentarea cu energie electrică a Ucrainei este sub control, în pofida unei serii de atacuri rusești asupra infrastructurii de generare a energiei și nu sunt motive de panică, a declarat sâmbătă Ministerul Energiei, conform Reuters.

Separat, șeful DTEK, cea mai mare companie privată de energie din țară, a declarat că nu este nevoie ca oamenii să părăsească Ucraina.

Atacurile cu rachete rusești au paralizat aproape jumătate din sistemul energetic ucrainean, iar autoritățile de la Kiev au declarat vineri că este posibilă o închidere completă a rețelei electrice a capitalei.

"Dezmințind declarațiile panicarde răspândite de rețelele de socializare și mass-media online, vă asigurăm că situația cu aprovizionarea cu energie este dificilă, dar sub control", a declarat Ministerul Energiei într-un comunicat.

Autoritățile din întreaga țară au programat întreruperi ale alimentării cu curent pentru a contribui la reparații, a precizat ministerul, îndemnând familiile să își reducă consumul de energie cu cel puțin 25%.

Luna trecută, președintele Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că încearcă să destabilizeze țara, forțând milioane de oameni să fugă spre vest, generând o criză a refugiaților pentru Uniunea Europeană.

Directorul general al DTEK, Maxim Timchenko, a declarat că forțele armate, industria energetică și familiile ucrainene au făcut minuni pentru a menține aprovizionarea.

"De aceea, nu este nevoie să părăsim Ucraina astăzi", a declarat acesta într-un comunicat.

Zelenski a declarat sâmbătă că problemele de aprovizionare au fost cele mai grave în Kiev și în jur, precum și în alte șase regiuni.

"Lucrăm în toată țara pentru a stabiliza situația", a spus președintele într-un mesaj video.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina energie electrica