x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alţi 30 de copii au murit într-un spital de stat din India în decurs de o lună

Alţi 30 de copii au murit într-un spital de stat din India în decurs de o lună

05 Sep 2017   •   12:00
Alţi 30 de copii au murit într-un spital de stat din India în decurs de o lună

Poliţia din India investighează moartea din lipsă de oxigen a 30 de nou-născuţi la un spital de stat din cartierul Farrukhabad, al doilea caz în decursul unei luni în care lipsa proviziile medicale a cauzat moartea a zeci de copii, scrie The Guradian.

Un sistem de sănătate publică slab finanţat, slab gestionat, se află în centrul atenţiei după ce mai mult de 60 de copii au murit în luna august într-un spital de stat din Uttar Pradesh, pe fondul acuzaţiilor că sursele de oxigen au dispărut din cauza facturilor neplătite.

Poliţia a început o investigaţie duminică, după ce o declaraţie guvernamentală a învinovăţit medicul şef şi doctorii de la o altă instituţie din nord, Spitalul Ram Manohar Lohia, pentru moartea a 30 de copii.

Sugarii au murit de “asfixiere perinatală” la unitatea de îngrijire a nou-născuţilor dntr-un spital din cartierul Farrukhabad, între 21 iulie şi 20 august, potrivit poliţiei din India. Mamele au informat poliţia că spitalul nu a introdus tuburi de oxigen după naştere şi nu au existat nici medicamentele corespunzătoare.

×