x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Am mai descoperit 32 de planete

Am mai descoperit 32 de planete

de Sînziana Stancu    |    19 Oct 2009   •   00:00
Am mai descoperit 32 de planete

Astronomii europeni au mai descoperit 32 de noi planete în afara sistemului nostru solar. Descoperirea dă noi speranţe legate de posibilitatea existenţei vieţii în locuri îndepărtate din Univers.



Cercetătorii care au folosit telescopul Observatorului Sud-European nu au găsit nici o planetă de dimensiunea Pământului şi nici una care ar părea locuibilă, însă descoperirea lor face să crească numărul planetelor găsite până acum în afara sistemului nostru solar la peste 400, informează Associated Press. Numai şase dintre noile planete descoperite sunt mai mari decât Pământul, iar celelalte, situate la şi mai mare distanţă, de dimensiunile lui Jupiter şi chiar mai mari. În schimb, două dintre noile planete sunt de aproximativ cinci ori mai mici decât Terra.

0-104585-planete.jpg

Astronomii sunt convinşi că planete ca Pământul pot fi descoperite oriunde, după cum a afirmat specialistul Stephane Udry, de la Universitatea din Geneva. Este şi părerea altui specialist, Alan Boss, din Washington, care a mai spus că "Universul pare să fie într-adevăr plin de planete locuibile". Boss a precizat că descoperirea, dintr-o dată, a 32 de noi planete este un record care "demonstrează că europenii au preluat conducerea în descoperirea planetelor din afara sistemului nostru solar".

×
Subiecte în articol: externe