x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amazon și Apple au primit amenzi în valoare de 225 milioane de dolari în Italia

Amazon și Apple au primit amenzi în valoare de 225 milioane de dolari în Italia

23 Noi 2021   •   18:30
Amazon și Apple au primit amenzi în valoare de 225 milioane de dolari în Italia
Sursa foto: amazon.com

Autoritatea antitrust din Italia a amendat giganții americani din domeniul tehnologiei Amazon.com și Apple Inc cu un total de peste 200 de milioane de euro (225 de milioane de dolari) pentru o presupusă cooperare anticoncurențială în vânzarea produselor Apple și Beats, relatează Reuters.

Conform prevederilor contractuale ale unui acord încheiat în 2018 între companii, doar revânzători selectați au fost autorizați să vândă produse Apple și Beats pe Amazon.it, a declarat autoritatea de supraveghere, adăugând că acest lucru a încălcat normele Uniunii Europene și a afectat concurența în ceea ce privește prețurile.

Atât Apple, cât și Amazon au declarat că intenționează să facă apel.

Autoritatea a impus o amendă de 68,7 milioane de euro pentru Amazon și de 134,5 milioane de euro pentru Apple, cerând companiilor să pună capăt restricțiilor pentru a permite accesul la Amazon.it, în mod nediscriminatoriu, al distribuitorilor de produse Apple și Beats.

"Pentru a ne asigura că clienții noștri achiziționează produse autentice, lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri revânzători și avem echipe dedicate de experți din întreaga lume care colaborează cu autoritățile de aplicare a legii, cu autoritățile vamale și cu comercianții pentru a ne asigura că sunt vândute doar produse Apple autentice", a declarat Apple, negând orice abatere.

Într-o declarație separată, Amazon a declarat că nu este deloc de acord cu decizia autorității italiene și că amenda propusă este "disproporționată și nejustificată". "Respingem sugestia că Amazon beneficiază de excluderea vânzătorilor din magazinul nostru, întrucât modelul nostru de afaceri se bazează pe succesul acestora. Ca urmare a acordului, clienții italieni pot găsi cele mai noi produse Apple și Beats în magazinul nostru, beneficiind de un catalog care s-a dublat, cu oferte mai bune și o livrare mai rapidă", a declarat Amazon.

(sursa: Mediafax)

×