x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadori - Picaţi de comisii

Ambasadori - Picaţi de comisii

de Marina Constantinoiu    |    19 Apr 2007   •   00:00
Ambasadori - Picaţi de comisii

Candidaturile lui Sever Voinescu-Cotoi (pentru postul de ambasador al României în SUA) şi Lucian Leuştean (pentru Slovacia) au primit aviz negativ ieri, în cadrul comisiilor parlamentare de politică externă.

Nominalizarea lui Sever Voinescu pentru Washington a provocat controverse încă de la început, acesta fiind cunoscut ca un susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, relatează Mediafax. Într-o situaţie similară s-a aflat şi ziaristul Traian Ungureanu, nominalizat pentru postul de ambasador la Londra, şi el un cunoscut susţinător al preşedintelui. Respingerea lui Voinescu a fost explicată ieri de preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, prin faptul că ar fi o greşeală ca ambasadori ai statului român să fie trimişi din sfera selecţiei politice tocmai acum, în acest moment politic atât de agitat.

Avizul comisiilor este consultativ, decizia finală aparţinând şefului statului. Promisiuni. La audierea în Parlament cu ocazia învestirii Cabinetului Tăriceanu restructurat, noul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat că va revizui lista ambasadorilor propuşi de fostul ministru de Externe. "Voi revedea lista de ambasadori. Nu pot să vă spun mai mult. Am idee cum a fost constituită", a spus atunci Cioroianu. În opinia sa însă, sunt de înţeles şi anumite propuneri venite dinspre preşedinte.

×
Subiecte în articol: externe