x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Japoniei în România: Românii vorbesc foarte multe limbi străine şi foarte bine

Ambasadorul Japoniei în România: Românii vorbesc foarte multe limbi străine şi foarte bine

16 Sep 2016   •   13:32
Ambasadorul Japoniei în România: Românii vorbesc foarte multe limbi străine şi foarte bine
Sursa foto: pixabay.com

Ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, a declarat astăzi, la finalul întrevederii avute cu prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, că România este atractivă pentru investitorii japonezi în special prin nivelul de educaţie foarte ridicat, cunoştinţele IT şi prin faptul că în zonele multietnice românii vorbesc multe limbi străine, relatează Agerpres

'Până acum forţa de muncă ieftină a fost într-adevăr o atracţie pentru aceste firme, dar în ultimul timp forţa de muncă a început să crească în România. De asemenea, un alt punct atractiv este şi din perspectiva multietnică de aici, faptul că românii vorbesc foarte multe limbi străine şi foarte bine. Pe lângă acest nivel al educaţiei foarte ridicat, există acest nivel IT, foarte căutat şi foarte cunoscut şi care reprezintă un interes foarte mare', a declarat Kisaburo Ishii. 

'Ieri am avut ocazia să vizitez Palatul Culturii în care este Filarmonica, precum şi biblioteca veche şi am fost foarte impresionat de nivelul foarte ridicat al culturii din acest oraş. Aşa cum am menţionat şi domnului prefect, Japonia, de mai bine de 1.000 de ani, este o ţară cu o singură etnie şi nu are cum să cunoască ce înseamnă cum să trăiască mai multe etnii la un loc şi ce dificultăţi implică acest lucru. De asemenea, am exprimat aprecierea faţă de toţi românii, care locuiesc împreună cu mai multe etnii', a subliniat ambasadorul. 

Kisaburo Ishii a arătat că, din punct de vedere economic, România este în cadrul Europei de Est o ţară cu o economie în plină dezvoltare şi că în ultimii ani aici au început investiţii ale unor firme japoneze, în special în domeniul automobilelor, apoi în domeniul IT şi recent în domeniul farmaceutic. 

'Cred că dumneavoastră aveţi aici factori importanţi prin Universitatea de Medicină şi Farmacie şi potenţialul IT pe care firmele japoneze ar putea să îl exploateze în viitor. Am primit asigurări din partea domnului prefect că, în momentul în care firmele japoneze se vor arăta interesate de investiţii, le va acorda tot sprijinul de care vor avea nevoie', a susţinut diplomatul. 

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a spus că Japonia este interesată de investiţii IT în judeţul Mureş, cu condiţia dezvoltării infrastructurii, în special a aeroportului internațional și a autostrăzii.

'Japonia este interesată de investiţii IT în acest judeţ, cu condiţia dezvoltării infrastructurii. Am spus că judeţul Mureş are un Aeroport internaţional care sperăm că se va dezvolta şi, de asemenea, am demarat lucrările la Autostradă. Am mai spus că în judeţul Mureş, ca în toată România, există tineri foarte talentaţi în domeniul IT. Japonia este interesată de domeniul IT şi domeniul farmaceutic. Sperăm să se concretizeze această colaborare', a conchis Lucian Goga.

×
Subiecte în articol: ambasade ambasada domeniul IT