x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul SUA la Moscova a avut discuţii cu privire la noul statut lui Edward Snowden

Ambasadorul SUA la Moscova a avut discuţii cu privire la noul statut lui Edward Snowden

02 Aug 2013   •   18:49
Ambasadorul SUA la Moscova a avut discuţii cu privire la noul statut lui Edward Snowden
Sursa foto: EPA/TANYA LOKSHINA

Ambasadorul Statelor Unite la Moscova, Michael McFaul, a discutat vineri cu consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Uşakov, despre "noul statut" al lui Edward Snowden, care a obţinut azil temporar în Rusia, a anunţat ambasada americană, informează mediafax.ro.

"McFaul şi Iuri Uşakov au discutat despre reducerea armelor nucleare, sistemul de apărare antirachetă, Siria, comerţ, drepturile omului şi noul statut al lui Snowden", a anunţat ambasada pe Twitter.

Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden a obţinut joi azil pentru o perioadă de un an în Rusia şi se află de-acum într-un loc "sigur", a declarat avocatul său rus Anatoli Kucerena, care a refuzat să divulge locaţia sa exactă.

Casa Albă a reacţionat cu putere faţă de acest anunţ, declarându-se "extrem de dezamăgită".

"Suntem extrem de dezamăgiţi de faptul că Guvernul rus a luat această decizie, în pofida cererilor noastre foarte clare şi legale, (atât) în public, (cât) şi în privat, de expulzare a domnului Snowden în Statele Unite, pentru ca să răspundă la acuzaţiile care i se aduc", a declarat Jay Carney, un purtător de cuvânt al Executivului american.

El a adăugat că Statele Unite evaluează utilitatea întrevederii dintre preşedinţii Barack Obama şi Vladimir Putin, prevăzută la Moscova la începutul lunii septembrie, înainte de summitul G20.

Snowden este inculpat pentru spionaj în ţara sa din cauza unor dezvăluiri despre programului american de supraveghere electronică mondială.

Avocatul său rus, apropiat Kremlinului, a precizat vineri că Snowden se simte bine.

"El a decis deja unde va locui, totul merge bine", a declarat Kucerena pentru agenţia rusă RIA Novosti.
 

×
Subiecte în articol: edward snowden