x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul SUA la Varşovia: UE „a politizat puternic”situaţia statului de drept în Polonia!

Ambasadorul SUA la Varşovia: UE „a politizat puternic”situaţia statului de drept în Polonia!

26 Feb 2020   •   21:50
Ambasadorul SUA la Varşovia: UE „a politizat puternic”situaţia statului de drept în Polonia!

Ambasadorul SUA în Polonia, Georgette Mosbacher, a criticat, într-un interviu pentru Super Express, poziţia Uniunii Europene de monitorizare a statului de drept în Polonia, spunând că blocul comunitar „a politizat puternic" acest subiect.

UE „nu ezită să folosească această chestiune a statului de drept pentru a-şi atinge obiectivele", a declarat Mosbacher într-un interviu pentru Super Express.

Ea nu a precizat însă care sunt acele obiective, scrie DPA.

Nicio companie americană prezentă în Polonia nu şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia statului de drept, iar ele performează foarte bine în această ţară, a adăugat reprezentanta SUA la Varșovia.

Occidentul „nu s-a împăcat" nici acum cu faptul că Polonia şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est nu mai sunt periferii ale continentului, aşa cum s-a întâmplat în timpul comunismului, a mai spus Mosbacher.

UE este îngrijorată că reformele lansate de PiS, o formaţiune naţionalist-conservatoare, subminează independenţa sistemului judiciar şi ar putea fi o încercare de a supune justiţia sub controlul puterii executive.

Polonia este în dispută cu UE din cauza amplelor sale modificări ale sistemului judiciar, adoptate după venirea la putere, în 2015, a Partidului Lege şi Justiţie (PiS).

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: Ambasadorul SUA in Polonia PiS