x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenzi de la 2.000 la 4.000 de euro pentru limbaj necivilizat în Parlamentul Bavariei

Amenzi de la 2.000 la 4.000 de euro pentru limbaj necivilizat în Parlamentul Bavariei

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2024   •   18:30
Amenzi de la 2.000 la 4.000 de euro pentru limbaj necivilizat în Parlamentul Bavariei

Parlamentul landului Bavaria a adoptat o nouă regulă menită să tempereze atmosfera din timpul dezbaterilor. Parlamentarii care folosesc un limbaj jignitor sau agresiv vor fi amendați.

Toate partidele din Maximilianeum, cu excepția partidului de extremă dreapta AfD, au susținut moțiunea propusă de președinta Ilse Aigner. Măsura vine ca un răspuns la înrăutățirea tonului dezbaterilor, în special după intrarea AfD în parlament în 2018, potrivit BR24.

BR24 a obținut informații despre mărimea amenzii care urmează să fie plătită pentru folosirea unui limbaj ofensator și promovarea unui ton agresiv și nepoliticos în sala Parlamentului. În funcție de gravitatea alegerii cuvintelor, se discută despre sume de până la 2.000 de euro. În caz de recidivă, aceasta poate ajunge până la 4.000 de euro.

Și asta nu este tot. Parlamentarul care se comportă necorespunzător ar putea fi dat afară din ședință și alungat pentru o perioadă de până la zece ședințe, ceea ce se poate traduce prin șase luni de concediu forțat, notează The Mayor.

Amenzile propriu-zise nu vor fi înmânate și plătite direct în plenul parlamentului. Conducerea parlamentului va decide cu calm asupra fiecărei „deraieri” și a posibilelor consecințe.

Deputatul în cauză va avea dreptul de a obiecta.

Parlamentul bavarez nu este primul legislativ german care aplică astfel de sancțiuni. Bundestag, parlamentul federal al națiunii, le-a introdus în 2021, deși acolo sunt pe jumătate mai severe - 1.000 de euro pentru infracțiune și 2.000 dacă este vorba de un caz repetat.

Parlamentele landurilor Renania de Nord-Westfalia și Brandenburg impun, de asemenea, amenzi pentru comportament necivilizat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Parlament Bavaria amenzi