x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii cer Greciei să închidă spațiul aerian pentru avioanele rusești cu ajutoare pentru Siria

Americanii cer Greciei să închidă spațiul aerian pentru avioanele rusești cu ajutoare pentru Siria

07 Sep 2015   •   16:21
Americanii cer Greciei să închidă spațiul aerian pentru avioanele rusești cu ajutoare pentru Siria

Grecia a primit o cerere din partea Statelor Unite ale Americii (SUA) de închidere a spaţiului aerian elen pentru avioanele ruseşti cu ajutoare pentru Siria, a indicat luni la Atena o purtătoare de cuvânt a Ministerului grec de Externe, precizând că solicitarea respectivă va fi examinată, relatează agenţia Reuters.

Agenţia rusă de presă RIA Novosti a relatat anterior, citând o sursă diplomatică, că cererea americană a fost respinsă de către Grecia şi că Rusia încearcă să obţină permisiunea de a efectua zborurile până la 24 septembrie.

Atena a căutat să-şi întărească relaţiile cu Rusia în cursul crizei economice, care aproape că a împins Grecia către ieşirea din zona euro.

Ministerul rus de Externe nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. Rusia este un aliat de mult timp al preşedintelui sirian Bashar Al-Assad. SUA şi alte puteri occidentale vor încheierea regimului sirian printr-o tranziţie politică.

Cererea Washingtonului către Atena survine după ce SUA şi-au exprimat preocuparea, sâmbătă, ca urmare a unor informaţii potrivit cărora Rusia îşi sporeşte prezenţa militară în Siria având drept scop întărirea regimului lui Bashar Al-Assad.

×