x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amicii lui Berlusconi - "Slavă Domnului, amicul meu Putin m-a ascultat..."

Amicii lui Berlusconi - "Slavă Domnului, amicul meu Putin m-a ascultat..."

22 Aug 2008   •   00:00

9:20 • Într-un interviu acordat revistei 'Tempi', apropiată coaliţiei de centru-dreapta, premierului Silvio Berlusconi i-a scăpat o declaraţie 'în plus', care a provocat o anumită vâlvă: ''Slavă Domnului, amicul meu Putin m-a ascultat. Altminteri, 'pe dracu' s-ar fi oprit tancurile ruseşti la 15 km de Tbilisi. Am evitat o inutilă baie de sânge'', notează ziarul La Repubblica.



Într-un interviu acordat revistei 'Tempi', apropiată coaliţiei de centru-dreapta, premierului Silvio Berlusconi i-a scăpat o declaraţie 'în plus', care a provocat o anumită vâlvă: ''Slavă Domnului, amicul meu Putin m-a ascultat. Altminteri, 'pe dracu' s-ar fi oprit tancurile ruseşti la 15 km de Tbilisi. Am evitat o inutilă baie de sânge'', notează ziarul La Repubblica.

Palatul Chigi (sediul guvernului) a dat o dezminţire seacă: ''Preşedintele Consiliului de Miniştri nu a rostit niciodată acea frază, directorului revistei i-a fost trimis un text scris, cu răspunsurile (la interviu), în care declaraţia aceea nu există''.

Directorul revistei amintite, Luigi Amicone, şi-a cerut scuze dar a ţinut să precizeze că nu a inventat nimic: fraza respectivă a fost rostită de premier în cursul unei conversaţii telefonice 'off the records' cu el, nu face parte din textul oficial aprobat de preşedinţia Consiliului de Miniştri, şi că, în sfârşit, deşi a fost rostită, nu trebuia publicată...

Nu este pentru prima dată când Berlusconi dezminte declaraţii făcute presei - menţionează La Repubblica, care citează două fraze ce au ajuns în colimator: ''Judecătorii sunt nebuni'' (interviu acordat ziarului englez The Spectator) şi ''Mussolini nu a ucis niciodată pe nimeni, el îi trimitea pe opozanţi în vacanţă în exil'' (interviu ziarului La Voce din Rimini)
  • Agerpress

×
Subiecte în articol: externe