x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetă vastă a Pentagonului după atacul de la Fort Hood

Anchetă vastă a Pentagonului după atacul de la Fort Hood

20 Noi 2009   •   00:00

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a anunţat o anchetă vastă asupra atacului soldat cu moartea a 13 persoane, comis la 5 noiembrie la baza militară Fort Hood din Texas. gates, arată AFP, urmăreşte să stabilească dacă armata a omis semnalele premergătoare şi dacă rămâne "vulnerabilă".



Ancheta, care va dura 45 de zile, va analiza posibile "carenţe şi probleme" care au precedat atacul şi "ceea ce se poate face pentru a evita ca acest lucru să se producă din nou", a declarat Gates, în cadrul unei conferinţe de presă. Autorul atacului, soldat cu rănirea altor 42 de persoane, este un psihiatru de origine palestiniană, în vârstă de 39 de ani, Nidal Malik Hasan.

Postul public de radio (NPR) a dezvăluit joi că acesta fusese avertizat anterior de superiorul său, care nu era mulţumit de comportamentul lui la locul de muncă. În mai 2007, un document intern al armatei americane evoca "îngrijorări grave" în privinţa "profesionalismului şi eticii" lui Nidal Hasan, potrivit NPR, care a postat documentul pe Internet.

×
Subiecte în articol: externe