x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetatorii ruși: Asasinarea lui Boris Nemțov a fost "minuțios planificată". A fost ucis cu un pistol Makarov

Anchetatorii ruși: Asasinarea lui Boris Nemțov a fost "minuțios planificată". A fost ucis cu un pistol Makarov

28 Feb 2015   •   16:21
Anchetatorii ruși: Asasinarea lui Boris Nemțov a fost "minuțios planificată". A fost ucis cu un pistol Makarov

Asasinarea opozantului rus și fost vicepremier Boris Nemțov în plin centrul Moscovei a fost "minuțios planificată", au apreciat sâmbătă anchetatorii ruși, relatează AFP.

"Nu există nicio îndoială că această crimă a fost minuțios planificată, la fel ca și locul ales pentru crimă. După toate probabilitățile, arma care a fost utilizată este un pistol Makarov", o armă de mână folosită de forțele de poliție și de armata rusă și în consecință foarte răspândită", a precizat comisia de anchetă rusă într-un comunicat.

Anchetatorii au mai găsit la locul crimei șase tuburi de muniție de calibrul 9 mm, dar care provin de la mai mulți fabricanți, ceea ce face mai dificilă determinarea originii.

"Boris Nemțov se deplasa împreună cu însoțitoarea sa la apartamentul său, care este situat nu departe de locul faptelor. Este evident că organizatorii și autorii acestei crime erau informați cu privire la traseul său", conchide comisia de anchetă.

Potrivit comunicatului, martorii crimei au fost deja interogați de anchetatori. Pe lângă o crimă motivată politic, autoritățile studiază și pista islamistă, Boris Nemțov privind amenințări în urma susținerii exprimate față de jurnalul satiric francez Charlie Hebdo după atentatele de la Paris de la începutul lui ianuarie, potrivit comisiei de anchetă.

Pista unui asasinat legat de conflictul ucrainean este de asemenea avută în vedere, opozantul făcând apel public la ruși să protesteze împotriva "agresiunii ruse în Ucraina".

×
Subiecte în articol: boris nemtov