x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șocant: Angajatul unor centre sociale australiene, acuzat de abuz sexual asupra a 91 de copii

Șocant: Angajatul unor centre sociale australiene, acuzat de abuz sexual asupra a 91 de copii

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2023   •   09:45
Șocant: Angajatul unor centre sociale australiene, acuzat de abuz sexual asupra a 91 de copii

Un îngrijitor de copii din Australia este acuzat de abuz sexual asupra a 91 de copii. În dosarul său apar peste peste 1.600 de infracțiuni care ar fi fost comise în 15 ani, potrivit BBC.

Poliția susține că bărbatul a abuzat de copii aflați în diferite centre din Australia și din străinătate. El a fost arestat în august 2022, dar poliția a avut nevoie de un an pentru a investiga și a identifica presupusele victime. Autoritățile consideră că este unul dintre cele mai „oribile" cazuri pe care le-au anchetat vreodată.

„Este dincolo de domeniul imaginației oricui, ce le-a făcut această persoană acestor copii. Încerci să nu fii șocat după o perioadă lungă de timp în poliție... dar acesta este un caz oribil", a spus, marți, comisarul Justine Gough.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani se confruntă cu 246 de capete de acuzare pentru viol și 673 de capete de acuzare pentru agresiune, multe dintre acestea având circumstanțe agravante. De asemenea, el se confruntă cu sute de acuzații pentru filmarea și distribuirea de materiale cu abuzuri asupra copiilor. Poliția susține că acesta a înregistrat toate abuzurile sale și anunță că a găsit 4.000 de imagini și videoclipuri pe dispozitivele sale electronice.

Unii dintre copiii care ar fi fost abuzați sunt acum adulți. Ei au fost identificați, iar familiile lor au fost contactate. Bărbatul a fost descoperit cu ajutorul unor elemente din filmările realizate în timpul agresiunilor. Polițiștii au analizat imaginile și au aflat că unele filmări au fost realizate într-un centru din Brisbane. În august, anul trecut, ei au făcut percheziții la centrul australian și ulterior au făcut o razie la locuința bărbatului de pe Coasta de Aur de unde au confiscat dispozitive electronice.

El a mai fost reclamat poliției din Queensland de două ori, în 2021 și 2022, dar anchetatorii nu au găsit suficiente dovezi pentru a acționa, susțin polițiștii. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea sta în închisoare toată viața. El va fi dus în fața unui judecător de la Tribunalul din Brisbane pe 21 august.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: centre sociale australia