x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angajaţi de "unică folosinţă"

Angajaţi de "unică folosinţă"

de Carmen Plesa    |    01 Sep 2007   •   00:00
Angajaţi de "unică folosinţă"
Sursa foto: RAYMOND ROIG/

Muncitorii imigranţi angajaţi ca sezonieri in campania de cules struguri, care incepe săptămăna viitoare in Spania, să nu mai fie trataţi ca şi cum ar fi "pentru folosit şi apoi aruncat".

Muncitorii imigranţi angajaţi ca sezonieri in campania de cules struguri, care incepe săptămăna viitoare in Spania, să nu mai fie trataţi ca şi cum ar fi "pentru folosit şi apoi aruncat". Acesta este apelul pe care l-a făcut Comisia pentru muncitori (CCOO) din Albacete, citată in ediţia electronică La Verdad.

Organizaţia care apără drepturile lucrătorilor le-a cerut celor de la Inspecţia muncii să-şi trimită angajaţii in locurile in care imigranţii sunt cazaţi in furgonete, in condiţii mizere, "care sunt cunoscute de toată lumea". De asemenea, organizaţia a atras atenţia autorităţilor că e cazul să inceapă să-i văneze pe intermediari, care sunt "adevăraţi traficanţi de mănă de lucru".

Criticarea romănilor sezonieri care şi-au făcut tabere de corturi in Spania a fost caracterizată de organizaţie drept "ipocrită", avănd in vedere că in scurt timp acei muncitori ajung intr-un oraş pentru cules şi sunt cazaţi de angajatori in condiţii chiar mai proaste decăt cele din tabără.

Pe de altă parte, patronatele din agricultură au cerut joi Ministerului Muncii să ridice moratoriul ce limitează angajarea de muncitori romăni şi bulgari, pentru a rezolva problema lipsei de mănă de lucru in campania de cules struguri.

×
Subiecte în articol: diaspora