x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angajații Boeing, din SUA, intră în grevă de astăzi

Angajații Boeing, din SUA, intră în grevă de astăzi

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2024   •   11:15
Angajații Boeing, din SUA, intră în grevă de astăzi

Aproximativ 30.000 de muncitori de la Boeing, din zonele Seattle și Portland, SUA, vor intra în grevă, după un vot de 96% în favoarea opririi producției.

Angajații de pe Coasta de Vest a Statelor Unite a fabricii Boeing, au decis să oprească munca începând de vineri, după ce 96% dintre ei au votat în favoarea unei greve, scrie Reuters.

Aceasta va fi prima acțiune de acest fel din 2008, care vine într-un moment delicat pentru companie. Boeing se confruntă deja cu întârzieri de producție și o datorie tot mai mare.

Greva va începe la miezul nopții (ora Pacificului) și va afecta producția celui mai bine vândut avion al companiei, 737 MAX.

Aproximativ 30.000 de muncitori din fabricile Boeing din Seattle și Portland au votat pentru primul contract complet din ultimii 16 ani.

Conform regulilor stabilite de Asociația Internațională a Mecanicienilor și Lucrătorilor din Industria Aerospațială, pentru declanșarea grevei era necesar ca două treimi dintre muncitori să voteze în favoarea acesteia.

Rezultatele au arătat că 96% dintre muncitori sunt în favoarea grevei și 94,6% împotriva acordului propus.

Contractul inițial oferea o creștere salarială generală de 25%, un bonus la semnare de 3.000 de dolari și promisiunea construirii următorului avion comercial Boeing în zona Seattle.

Cu toate acestea, mulți angajați s-au declarat nemulțumiți și au cerut o creștere salarială de 40%.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: boeing greva sua productie oprire