x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel nu are cunoştinţă despre o nouă propunere pentru Grecia

Angela Merkel nu are cunoştinţă despre o nouă propunere pentru Grecia

01 Iul 2015   •   10:53
Angela Merkel nu are cunoştinţă despre o nouă propunere pentru Grecia

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, marţi, că nu are cunoştinţă despre o nouă propunere europeană ce ar fi fost înaintată Greciei pentru deblocarea unui acord de ultim moment care să evite intrarea în incapacitate de plată a statului elen, informează Reuters, AFP şi DPA.

Citeşte şi Merkel nu vrea să discute nimic cu grecii, înainte de referendum

'Ultima ofertă a Comisiei pe care o cunosc este cea de vinerea trecută', a declarat dna Merkel, reamintind că actualul program de ajutor pentru Grecia, prelungit deja o dată, expiră marţi 'exact' la miezul nopţii.

Citeşte şi E OFICIAL! Grecia a intrat în incapacitate de plată faţă de FMI

Potrivit unor surse europene şi greceşti, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a făcut marţi Greciei o ofertă de ultim moment în încercarea de a se ajunge la un acord între Atena şi creditorii internaţionali înaintea expirării, la ora 24:00, a termenului pentru achitarea unei tranşe de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Citeşte şi Grecia, alături de Zimbabwe, Sudan şi Cuba, în clubul ţărilor care nu şi-au achitat datoriile faţă de FMI

Conform acestei oferte, premierul grec Alexis Tsipras ar trebui să-şi trimită acceptul scris în cursul acestei zile, după care să aibă loc o reuniune de urgenţă a Eurogrupului (miniştrii de finanţe din zona euro).

Citeşte şi Obama: Criza elenă nu va fi un şoc major pentru SUA, dar poate afecta creşterea în Europa

'În această seară, exact la miezul nopţii după ora Europei Centrale, programul expiră. Nu am cunoştinţă de vreun indiciu real despre altceva', a afirmat Angela Merkel, în conferinţa de presă susţinută împreună cu prim-ministrul din Kosovo, Isa Mustafa.

Citeşte şi Grecia vrea un nou acord de finanţare cu ESM

'Mai departe, este clar că nu vom tăia căile de comunicare după miezul nopţii. Aceasta înseamnă că uşa rămâne deschisă pentru discuţii, dar nu pot spune mai mult de atât', a subliniat Angela Merkel.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: Angela Merkel grecia propunere ue euro FMI