x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel se gândeşte la o posibilă revenire la catedră după ce îşi termină mandatul de cancelar

Angela Merkel se gândeşte la o posibilă revenire la catedră după ce îşi termină mandatul de cancelar

31 Aug 2019   •   20:00
Angela Merkel se gândeşte la o posibilă revenire la catedră după ce îşi termină mandatul de cancelar
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Angela Merkel a părut să sugereze sâmbătă că după ce îşi va termina actualul mandat de cancelar, al patrulea, s-ar putea întoarce la profesia ei din tinereţe, la catedră, relatează agenţia Reuters.

''Toate universităţile care mi-au oferit un titlu de doctor onorific oricum vor mai auzi de mine din nou atunci când nu voi mai fi cancelar'', a afirmat Merkel în discursul susţinut la Graduate School of Management din Leipzig (HHL), care i-a oferit titlul de doctor honoris causa.

''Mă voi întoarce, şi nu pentru puţin timp, ca astăzi. Voi sta mai mult'', a insistat cancelarul în vârstă de 65 de ani, provocând râsete în rândul audienţei, în timpul ceremoniei la care a asistat şi Christine Lagarde, în prezent director general al FMI şi care urmează să preia conducerea Băncii Centrale Europene.

Originară din fosta Germanie comunistă, Angela Merkel a absolvit fizica la Universitatea Karl Marx din Leipzig în anul 1978, iar în 1986 şi-a luat doctoratul în fizică şi apoi a devenit profesor şi cercetător la Academia de Ştiinţe din Berlinul de Est.

Aflată la al patrulea mandat de cancelar, care se încheie în 2021 şi despre care a promis că este ultimul, Merkel provoacă tot mai multe îndoieli că va reuşi să-l ducă la sfârşit, date fiind relaţiile tensionate ale creştin-democraţilor ei cu partenerii de coaliţie social-democraţi, precum şi suspiciunile privind posibile probleme de sănătate, după episoadele de tremurat manifestate în timpul unor ceremonii publice şi despre care ea nu a oferit explicaţii convingătoare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: angela merkel