x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Antony Blinken spune că Ucraina a eliberat deja 50% din teritoriul său ocupat de Rusia

Antony Blinken spune că Ucraina a eliberat deja 50% din teritoriul său ocupat de Rusia

de Redacția Jurnalul    |    23 Iul 2023   •   23:20
Antony Blinken spune că Ucraina a eliberat deja 50% din teritoriul său ocupat de Rusia
Sursa foto: Hepta

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Ucraina a eliberat deja jumătate din teritoriul pe care Rusia îl ocupase iniţial în timpul invaziei sale, însă Kievul va trebui să ducă o "luptă foarte grea" pentru a elibera şi mai mult teritoriu, informează duminică Reuters.

"A fost eliberat deja în jur de 50% din ceea ce fusese ocupat iniţial" (de Rusia), a declarat Blinken într-un interviu pentru CNN.

"Acestea sunt încă zilele de la relativ începutul contraofensivei. Este greu", a spus Blinken. "Aceasta nu se va încheia în următoarea săptămână sau două. Cred că vom continua să urmărim aceasta câteva luni", a adăugat secretarul de stat american.

Speranţele că Ucraina va putea alunga repede forţele Moscovei de pe teritoriul ucrainean în urma lansării, în această vară, a unei contraofensive se reduc în timp ce trupele Kievului luptă din răsputeri pentru a sparge poziţiile întărite ale Rusiei în sudul şi în estul Ucrainei.

La sfârşitul lunii trecute, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că progresul împotriva forţelor ruse este "mai încet decât se dorea", dar că forţele Kievului nu sunt presate să-şi accelereze contraofensiva.

×
Subiecte în articol: antony blinken