x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Antrenorul” atentatorilor-sincigaşi de la Londra, eliberat condiţionat în SUA

“Antrenorul” atentatorilor-sincigaşi de la Londra, eliberat condiţionat în SUA

14 Feb 2011   •   12:05
“Antrenorul” atentatorilor-sincigaşi de la Londra, eliberat condiţionat în SUA

151767-untitled-1.jpgMohammed Junaid Babar, un islamist pakistanez rezident în SUA, care a admis că a participat la pregătirea atentatorilor-sinucigaşi de la Londra, din 2005, a fost eliberat condiţionat de un tribunal american.

 

Babar a fost judecat în 2004 în SUA, primind o sentinţă de 90 de ani, după ce a fost acuzat ca a complotat împotriva fostului preşedinte pakistanez, Pervez Musharraf. Islamistul a recunoscut ulterior ca i-a pregătit, în Pakistan, pe cei cinci atentatori-sinucigaşi, care au acţionat în metrourile şi autobuzele londoneze, la 7 iulie 2005.

 

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, judecătorul care a analizat cererea de eliberare condiţionată a lui Junaid Babar şi-a motivat decizia prin “cooperarea excepţională” a acestuia. Babar a făcut mărturisiri complete în privinţa legăturilor cu filiera pakistaneza a Al Qaeda, dezvăluind numele unor personaje-cheie din anturajul lui Osama Bin Laden, şeful celei mai cunoscute grupări teroriste din lume.

 

Decizia justiţiei americane a stârnit un val de mânie în rândurile rudelor victimelor atentatelor de la Londra, în care şi-au pierdut viaţa 52 de oameni, alţi 784 fiind răniţi.

×