x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunț IMPORTANT al președintelui Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu livrările de gaze

Anunț IMPORTANT al președintelui Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu livrările de gaze

22 Feb 2022   •   14:27
Anunț IMPORTANT al președintelui Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu livrările de gaze

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunțat că livrările de gaze nu vor fi suspendate din cauza problemelor cu Ucraina, scrie DPA.

"Rusia intenţionează să continue aprovizionarea neîntreruptă cu gaze naturale, inclusiv cu gaz natural lichefiat, a pieţelor mondiale", a spus acesta, la un forum al ţărilor exportatoare de gaze naturale.

Sunt suspiciuni că trimiterea de trupe rusești în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, va afecta aprovizionarea cu gaze. 

Totodată, ministrul Energiei din Quatar, Saad al Kaabi, a atras atenția că nu poate fi înlocuit foarte repede volumul de gaze trimis către Europa de Rusia, în cazul unor sancțiuni impuse acestei țări de statele occidentale, în cazul în care Moscova va opri robinetul. 

"Când vorbim despre problema Ucrainei şi eventualele repercusiuni, în privința livrărilor de gazele ruseşti în Europa, care însumează circa 40% din totalul importurilor, nicio ţară nu poate înlocui acest volum şi nici nu are o astfel de capacitate", a spus acesta la Sumitul VI al Forumului statelor exportatoare de gaze naturale (FPEG) de la Doha.

×
Subiecte în articol: gaze naturale Rusia Vladimir Putin