x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 100 de agresiuni sexuale comise la Koln, luni noaptea

Aproape 100 de agresiuni sexuale comise la Koln, luni noaptea

05 Ian 2016   •   17:46
Aproape 100 de agresiuni sexuale comise la Koln, luni noaptea

Guvernul german a condamnat marţi cele aproximativ o sută de agresiuni sexuale comise la Koln în noaptea Sfântului Silvestru şi atribuite de poliţie unor bărbaţi de origine nord-africană, însă a respins orice fel de 'instrumentalizare' ce i-ar viza pe refugiaţi, informează AFP.

Cazul, care a luat amploare pe măsură ce s-au multiplicat plângerile din partea victimelor, a suscitat o puternică emoţie în Germania, dat fiind o 'dimensiune nouă' a acestor acte care implică 'peste o mie de persoane' ce ar fi agresat sau i-ar fi protejat pe agresori, potrivit ministrului german al justiţiei, Heiko Maas.

'Este vorba de o nouă formă de criminalitate organizată' şi 'va fi nevoie să analizăm, să ne gândim la mijloacele care ar trebui puse în aplicare pentru a face faţă situaţiei', a subliniat Maas marţi, în faţa presei.

În condiţiile în care martori au descris mai mulţi suspecţi ca fiind 'de apartenenţă arabă sau nord-africană', potrivit poliţiei, ministrul justiţiei a atenţionat împotriva oricărei 'instrumentalizări' a acestui caz în cadrul dezbaterii privind afluxul de imigranţi în Germania.

Aparenţele acestor agresori 'nu trebuie să ducă la o suspiciune generală la adresa refugiaţilor, care, indiferent de originea lor, vin să caute protecţie la noi', a întărit ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere.

Poliţia germană a înregistrat deja 90 de plângeri marţi dimineaţa, plecând de la hărţuire până la cel puţin un viol, trecând prin zeci de agresiuni sexuale şi furturi, şi se aşteaptă să primească altele noi, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru DPA.

Aceste agresiuni, atribuite unui grup de 20-30 de tineri în stare de ebrietate care îşi încercuiau victimele, au avut loc în special în jurul Catedralei şi a gării centrale din Koln, însă poliţia a semnalat de asemenea zeci de plângeri la Hamburg.

×