x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabii cer judecarea lui Lieberman pentru incitare la violenţă

Arabii cer judecarea lui Lieberman pentru incitare la violenţă

03 Aug 2009   •   00:00

Comentând posibilitatea trimiterii în judecată a ministrului de externe, Avigdor Lieberman, pentru luare de mită, spălare de bani şi abuz de încredere, deputatul arab Jamal Zahalka din partidul Balad a subliniat că infracţiunile financiare imputate lui Lieberman sunt minore în comparaţie cu incitarea constantă împotriva deputaţilor arabi la care s-a dedat Lieberman în cursul carierei sale parlamentare, relatează Walla News.



"Pentru ce vor să-l judece pe Lieberman? Pentru câteva milioane, pentru corupţie? Pentru că a spălat bani? Este o infracţiune, e adevărat, dar una minoră în cadrul actului de acuzare împotriva lui Lieberman. Când de la această tribună a făcut apel la uciderea unor deputaţi arabi, când a cerut să fie executaţi lideri publici arabi, absolut nimeni nu s-a revoltat şi nu a spus că trebuie să fie judecat pentru incitare la asasinat. Uneori politica este dominată de logica lui Al Capone", a declarat deputatul arab, citat de Agerpres.

Ahmed Tibi, un alt deputat arab, din partidul Raam-Tal, a declarat că ar prefera ca un fascist ca Lieberman să fie judecat pentru incitare la rasism. "Este un semn că trăim într-o societate sănătoasă. Nu doresc ca rivalii mei politici să cadă prin intermediul unor proceduri minore ca aceasta, a afirmat Ahmad Tibi.

×
Subiecte în articol: externe