x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata indiană va folosi ca armă cel mai iute ardei din lume

Armata indiană va folosi ca armă cel mai iute ardei din lume

23 Mar 2010   •   00:00
Armata indiană va folosi ca armă cel mai iute ardei din lume

Cel mai iute ardei din lume este noua armă indiană împotriva terorismului. După ce a efectuat teste, armata a decis să folosească doze de "bhut jolokia" sau "ardeiul fantomă" pentru a fabrica grenade precum cele cu gaze lacrimogene. Scopul: imobilizarea suspecţilor.



"Bhut jolokia" a fost acceptat de Cartea Recordurilor în 2007 drept cel mai iute ardei din lume, anunţă AP, citată de Agerpres. Este cultivat şi consumat în India pentru gustul său, ca remediu pentru problemele de stomac şi ca modalitate de a suporta căldura toridă a verii.

Are peste 1.000.000 de unităţi Scoville, metoda ştiinţifică prin care se măsoară iuţeala unui ardei sau a unui sos. Sosul Tabasco clasic are între 2.500 şi 5.000 de unităţi Scoville, în timp ce ardeii jalapeno au între 2.500 şi 8.000 de unităţi Scoville.

"Grenada cu ardei iute a fost declarată aptă de utilizare după testele din laboratoarele industriei de apărare indiene, un fapt confirmat de oamenii de ştiinţă de la Organizaţia pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul apărării (DRDO)", a declarat col R. Kalia, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării în statul Assam, din nord-estul Indiei.

"Va fi cu siguranţă o armă netoxică eficientă pentru că mirosul său extrem de puternic îi poate sufoca pe terorişti şi forţa să iasă din ascunzători", a declarat directorul Departamentului ştiinţă aplicată din cadrul DRDO, R. B. Srivastava.

Omul de ştiinţă, care a condus un laborator de cercetare în Assa, susţine că s-au efectuat teste şi pentru a produce sprayuri pe bază de 'bhut jolokia', care să fie folosite de femei împotriva atacatorilor şi de poliţişti pentru dispersarea mulţimilor.

×
Subiecte în articol: externe