x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană a bombardat poziţii Hamas după ce palestinieni au dat foc unui vehicul militar

Armata israeliană a bombardat poziţii Hamas după ce palestinieni au dat foc unui vehicul militar

25 Mar 2018   •   12:20
Armata israeliană a bombardat poziţii Hamas după ce palestinieni au dat foc unui vehicul militar

Armata israeliană a anunţat că a bombardat duminică dimineaţa poziţii ale combatanţilor Hamas în Fâşia Gaza, după ce mai mulţi palestinieni au trecut ilegal frontiera şi a dat foc unui vehicul al armatei, informează dpa si Xinhua. 

"Ieri, gardul de securitate dintre Israel şi Fâşia Gaza a fost deteriorat şi a existat o încercare de a incendia un vehicul tehnic", au anunţat pe Twitter militarii israelieni. "Ca răspuns, în urmă cu câteva momente, forţele aeriene israeliene au lovit un obiectiv terorist dintr-un complex militar din Rafah, în sudul Gaza, aparţinând Hamas, o organizaţie teroristă", a precizat armata. 

Nu s-au raportat persoane rănite în incident, care survine cu câteva zile înainte de protestele palestiniene programate să aibă loc de-a lungul frontierei dintre Israel şi Fâşia Gaza. 

Numărul de ciocniri sporadice survenite lângă frontieră a crescut de când preşedintele american Donald Trump a stârnit furia palestinienilor prin declararea Ierusalimului capitală a Israelului. 

La 30 martie, mişcarea Hamas i-a îndemnat pe palestinieni să se adune lângă frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel pentru a protesta împotriva deciziei lui Trump privind Ierusalimul şi să monteze în zonă tabere de corturi. 

Duminică, într-o aparentă referinţă la planificatul protest, Armata de Apărare a Israelului (IDF) a atenţionat împotriva revoltelor care au intenţia ascunsă de a submina infrastructura de securitate şi de a ataca civili israelieni şi militari IDF". 

Luna trecută, patru soldaţi israelieni au fost răniţi de o încărcătură explozivă lângă gardul de securitate şi Israelul a răspuns bombardând la scară largă ţinte ale Hamas. 

Hamas este considerată grupare teroristă de SUA, UE şi Israel. Ea a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza în 2007.AGERPRES

×