x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană a lovit una dintre clădirile emblematice din Rafah

Armata israeliană a lovit una dintre clădirile emblematice din Rafah

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2024   •   20:09
Armata israeliană a lovit una dintre clădirile emblematice din Rafah

Armata israeliană a lovit una dintre clădirile emblematice din Rafah. Zeci de familii locuiau în turnul cu 12 etaje. Nu există victime deoarece localncii au fost informați despre lovitură cu aproximativ 30 de minute înainte.

Armata a lovit sâmbătă unul dintre cele mai mari turnuri rezidențiale din Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, intensificând presiunea asupra ultimei zone a enclavei pe care nu a invadat-o încă și unde se adăpostesc peste un milion de palestinieni.

Clădirea de 12 etaje a fost avariată în timpul loviturii, iar locuitorii au spus că zeci de familii au rămas fără adăpost. Nu au fost raportate victime. Armata israeliană a spus că blocul a fost folosit de Hamas pentru a planifica atacuri asupra israelienilor.

Unul dintre cei 300 de locuitori ai turnului, care este situat la aproximativ 500 de metri de granița cu Egiptul, a declarat pentru Reuters că israelienii au lansat un avertisment cu 30 de minute înainte de lovitură.

„Oamenii au alergat pe scări, unii au căzut, a fost haos. Oamenii și-au lăsat lucrurile și banii", a relatat locuitorul.

Lovitură a stârnit îngrijorare în rândul locuitorilor cu privire la un atac amplu asupra Rafah.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rafah Israel